OVER ONS

Over ons

Historiek van Apotheek Holvoet


Godelieve Holvoet is geboren op 9 januari 1923 en was een ijverige student. Ze trok naar Leuven voor haar studie Farmacie. Hier zat ze met slechts enkele andere vrouwen altijd op de eerste rij in een aula vol mannen. Na een stage in Stuivenberg begon ze eind 1945 haar eigen apotheek in de Muizenstraat 14

in Antwerpen. Apotheek Holvoet was geboren. Toen ze in 1958 zwanger was van haar 3e kindje verkocht ze de apotheek in de Muizenstraat aan Apr. Buyck en verhuisde heel het gezin én Apotheek Holvoet naar de Floraliënlaan 513

in Wilrijk.3 jaar later startte Katleen Borms, de oudste kleindochter van Godelieve Holvoet, haar studies Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.

Op 1 april 2012 nam ze Apotheek Holvoet over om met evenveel passie en gedrevenheid als haar grootmoeder de zorg voor de patiënten van de apotheek verder te zetten. 
Godelieve baatte haar apotheek uit met veel passie en gedrevenheid. In 1967 stierf haar echtgenoot René Borms op 47-jarige leeftijd en stond ze er alleen voor als zelfstandige met haar eigen apotheek en 4 kinderen. Ze wist dit wonderbaarlijk goed te combineren en was ook actief in verschillende beroepsverenigingen. Ze stierf op 28 februari 2002 en liet de apotheek achter in beheer.

Wie zijn wij?


Wij zijn een team van ervaren apothekersen staan klaar voor al uw vragen in een vertrouwde omgeving. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing op maat, ook in overleg met uw andere zorgverleners.


Door continue bijscholing zorgen we ervoor dat we u een correct advies kunnen geven in verband met uw behandeling, preventie, huidverzorging en cosmetica, wondzorg, voedingssupplementen,...Als babyspecialist helpen we u ook graag met vragen rond babyvoeding.


Wij bieden u farmaceutische zorg. Dit is advies over het goede gebruik van uw geneesmiddelen en andere producten met aandacht voor eventuele bijwerkingen en therapietrouw, maar ook tips en tricks voor een gezonde levensstijl met het oog op preventie van ziekten en klachten. Als huisapotheker begeleiden we chronische patiënten om hun medicatie te optimaliseren en we houden voor u het overzicht.


Apr. Katleen Borms


Sinds april 2012 is Katleen trotse eigenaar en titularis van Apotheek Holvoet. Met haar organisatorisch talent leidt ze het team met veel enthousiasme. Ze kent de buurt ondertussen heel goed en is betrokken bij haar patiënten waardoor ze kan inspelen op de persoonlijke behoeften van elke patiënt. Daarbij staat preventie voor haar centraal in de apotheek. Ze heeft 2 jonge kindjes en heeft mede daardoor een expertise opgebouwd in babyvoeding en kinderkwaaltjes. Als ontspanning leest ze graag, speelt ze tennis en piano. 


Apr. Lisa Van der Beken


In 2020-2021 heeft Lisa succesvol haar stage bij ons in de apotheek doorlopen. Nadat ze afstudeerde als apotheker aan de Universiteit van Antwerpen, volgde ze nog een extra jaar 'Dermofarmacie en cosmetica' aan de ULB. Zij is dus onze specialist in huidverzorging. Daarnaast blijft ze haar kennis voortdurend bijschaven en zoekt ze heel efficiënt naar een gepersonaliseerde oplossing voor elke patiënt. Ze speelt graag hockey, is creatief en heeft groene vingers.