Handleiding Lansinoh 2 in 1 elektrische borstkolf


Elektrische borstkolf 2 in 1 Lansinoh


VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK


1. Was uw handen vóór gebruik.


2. Steriliseer alle delen die in contact komen met de moedermelk gedurende 10 minuten. Dit zijn alle delen van de toebehoren (afkolfset), behalve de kolfbasis, de stekker, de slangen en de slangconnector. Deze onderdelen mogen NIET in contact komen met water en/of melk.


3. Laat alle onderdelen goed drogen. De werking van de kolf is enkel optimaal als alles volledig droog is.


MONTAGE


1. Monteer de afkolfset in deze volgorde :


               f Afsluitdeksel diafragma

               g Diafragma

               h ComfortFit™ borstschilden

               i Aansluitstuk borstschilden

               j Witte klep

               k 160ml moedermelkbewaarfles


2. Monteer de slangen voor enkel-of dubbelzijdig kolven.3. Sluit de slang(en) aan op de afkolfset(s).


4. Sluit het andere uiteinde van de slang aan op het kolftoestel.


5. Steek de stekker in het stopcontact.


GEBRUIK


1. Was uw handen vóór gebruik.


2. Controleer alle onderdelen van de afkolfset op beschadigingen omdat dit de werking kan beïnvloeden.


3. Controleer dat alle slangen aangesloten zijn op de slangconnector.


4. Houd de afkolfset tegen uw borsten zodat uw tepels zich in het midden van de borstschilden bevinden, recht voor de tepeltunnel. Zorg ervoor dat het borstschild de borst volledig omvat zodat er een vacuüm ontstaat en er geen lucht ontsnapt. Als u wrijving voelt of ongemak aan de tepels, hebt u mogelijk een andere maat schild nodig. De afkolfset en tepeltunnel moeten lichtjes naar beneden wijzen zodat de melk natuurlijk naar de fles kan stromen.


5. Druk de Aan/Uit toets in om de kolf in te schakelen. De borstkolf start in de toeschiet- of stimulatiefase. Na twee minuten schakelt de toeschietfase automatisch over en zet u in kolfstijl 2 in de expressiefase. Het toeschieticoontje verdwijnt van het LCD-scherm en het expressie-icoontje zal verschijnen.


6. Schakel na beëindiging van een kolfsessie de kolf uit. Het scherm blijft dan nog een paar seconden aanstaan. Haal de borstschilden pas van de borsten als er geen zuigkracht meer op de tepel(s) uitgeoefend wordt. Verbreek desnoods de zuigkracht door een vinger tussen het borstschild en de borst te steken. Wanneer de zuigkracht verbroken is, kan het borstschild veilig verwijderd worden.

Opmerking: de verlichting van het LCD-scherm wordt automatisch uitgeschakeld zodra er langer dan 20 seconden geen controletoets ingedrukt wordt. Als de kolf langer dan 60 minuten aanstaat zonder gebruikt te worden, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.


REINIGING VAN DE AFKOLFSET


1. Houd de slangen en de slangconnectors apart.


2. De borstschilden en flessen kunnen gereinigd worden in de vaatwasser of met de hand gewassen worden met heet water en afwasmiddel. We raden aan om een babyflessenborstel te gebruiken om de flessen te reinigen en een zachte tandenborstel voor de binnenkanten van de borstschilden. Gebruik GEEN oplos- of schuurmiddelen. Afspoelen met schoon en warm water.


3. Alle andere onderdelen van de afkolfset kunnen met de hand gewassen worden.


4. Laat alle onderdelen goed drogen.