Enkele elektrische borstkolf Lansinoh

Elektrische borstkolf enkel Lansinoh


VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK


 1. Was uw handen vóór gebruik.
 2. Steriliseer alle delen die in contact komen met de moedermelk gedurende 10 minuten. Dit zijn alle delen van de toebehoren (afkolfset), behalve de kolfbasis, de stekker, de slangen en de slangconnector. Deze onderdelen mogen NIET in contact komen met water en/of melk.
 3. Laat alle onderdelen goed drogen. De werking van de kolf is enkel optimaal als alles volledig droog is.


SNELLE START


 1. Plaats de paarse voet zo in de inkepingen van de fles, dat deze in lijn met elkaar zijn
 2. Bevestig de transparante kap en draai eraan zodat de aansluiting aan de achterkant zit
 3. Bevestig de borstschelp
 4. Steek het ventiel erin
 5. Bevestig de fles
 6. Bevestig de slangen
 7. Controleer de aansluitingen
 8. Bevestig de slangen aan de elektrische kolf unitMONTAGE


1. Monteer de afkolfset in deze volgorde :


               f Afsluitdeksel diafragma

               g Diafragma

               h ComfortFit™ borstschilden

               i Aansluitstuk borstschilden

               j Witte klep

               k 160ml moedermelkbewaarfles2. Bevestig de slangen, het ene uiteinde op de afkolfset en het andere uiteinde op het kolftoestel.

3. Controleer de aansluitingen.

4. Steek de stekker in het stopcontact.


GEBRUIK


 1. Was uw handen vóór gebruik.
 2. Controleer alle onderdelen van de afkolfset op beschadigingen omdat dit de werking kan beïnvloeden én controleer dat ze volledig droog zijn.
 3. Controleer dat de borstkolf en kolfset correct gemonteerd zijn en de slangen goed zijn aangesloten.
 4. Plaats de kolfset centraal op uw borst zodat de tepelruimte recht in de tube achter de schelp kan bewegen. Zorg ervoor dat de schelp de borst volledig omvat zodat er een vacuüm ontstaat en er geen lucht ontsnapt. Als u wrijving voelt of ongemak aan de tepels, hebt u mogelijk een andere maatschelp nodig. De afkolfset en tepeltunnel moeten lichtjes naar beneden wijzen zodat de melk natuurlijk naar de fles kan stromen.
 5. Druk op de AAN/UIT-knop om de kolf te laten starten in de toeschietfase. De toeschietfase duurt automatisch 2 minuten. 
 6. Om de melkstroomfase sneller te laten starten, druk op de toeschiet/melkstroom-knop. Zo schakel je over de melkstroomfase. Als je nogmaals op de knop drukt, schakel je terug over de toeschietfase.
 7. De melkstroomfase heeft 5 instelbare kolfniveaus. U kunt het kolfniveau verhogen of verlogen door de +knop of -knop in te drukken. Afhankelijk van het geselecteerde kolfniveau branden er maximaal 5 lampjes.
 8. Wanneer de kolfsessie is afgelopen, kunt u de kolf uitschakelen met de AAN/UIT-knop
 9. Haal de borstschelp pas van de borst als er geen zuigkracht meer op de tepel uitgeoefend wordt. Verbreek desnoods de zuigkracht door een vinger tussen de borstschelp en de borst te steken. Wanneer de zuigkracht verbroken is, kan de borstschelp veilig verwijderd worden.
 10. Verwijder de fles voorzichtig van de kolfset en sluit ze meteen af met de meegeleverde afsluitdop.


Opmerking: Als de kolf langer dan 60 minuten aanstaat zonder gebruikt te worden, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.


REINIGING NA ELKE KOLFSESSIE


 1. Houd de slangen en de slangconnectors apart.
 2. De borstschilden en flessen kunnen gereinigd worden in de vaatwasser of met de hand gewassen worden met heet water en afwasmiddel. We raden aan om een babyflessenborstel te gebruiken om de flessen te reinigen en een zachte tandenborstel voor de binnenkanten van de borstschilden. Gebruik GEEN oplos- of schuurmiddelen. Afspoelen met schoon en warm water.
 3. Alle andere onderdelen van de afkolfset kunnen met de hand gewassen worden.
 4. Steriliseer alle delen die in contact komen met de moedermelk gedurende 10 minuten. Dit zijn alle delen van de toebehoren (afkolfset), behalve de kolfbasis, de stekker, de slangen en de slangconnector. Deze onderdelen mogen NIET in contact komen met water en/of melk.
 5. Laat alle onderdelen goed drogen.