Baby en moeder

Baby en moeder


Elke baby verdient de beste zorgen, maar het is als moeder of vader niet altijd gemakkelijk om te weten wat het beste is voor uw kindje. Samen met u gaan we op zoek naar de meest geschikte voeding, verzorgingsproduct of geneesmiddel. Dit kan ook in overleg met de andere zorgverleners. En ook tijdens de zwangerschap wil je jezelf zo goed mogelijk verzorgen om je baby de beste start te geven.

Borstvoeding


De WHO (World Health Organisation) adviseert om je baby de eerste 6 maanden exclusief borstvoeding te geven en hier staan wij volledig achter. Wij helpen u graag bij het oplossen van problemen en u kan bij ons ook terecht voor het huren van een afkolftoestel. We hebben een toestel dat enkel en dubbel gebruikt kan worden en ook een uiterst compact model dat alleen enkel gebruikt kan worden.

Handleiding elektrische borstkolf 2 in 1 Lansinoh

Handleiding enkele elektrische borstkolf Lansinoh

Kunstvoeding


Jammer genoeg is borstvoeding niet voor elke moeder en baby haalbaar. Gelukkig is er vandaag de dag een groot aanbod aan kwalitatieve kunstvoedingen. Maar kiest u best voor een standaardvoeding? Of start u beter met een hypo-allergene voeding? Heeft uw baby last van krampjes? Of van reflux? Of beide? Wilt uw kindje niet doorslapen en lijkt het onverzadigbaar? Is het geconstipeerd of heeft het diarree? In al deze ongemakken speelt de voeding van de baby een heel grote rol. Als babyspecialisten staan wij u graag bij in de keuze van de juiste voeding. 

Babyverzorging


Wist je dat de huid van je kindje de eerste zes maanden nog niet volledig ontwikkeld is? Een babyhuid droogt ook sneller uit en is meer doorlaatbaar voor ziektekiemen en andere stoffen die op de huid terechtkomen. Tot de leeftijd van 2 jaar blijft de huid van kinderen extra kwetsbaar. Daarna vertoont de huid dezelfde structuur als die van volwassenen, maar het lichaamsoppervlak is in verhouding tot het gewicht nog altijd veel groter. Daarom is het belangrijk om de huid van kinderen goed te hydrateren zodat de huid geen vocht verliest. Om al die redenen werken wij enkel met streng gecontroleerde en geteste merken. En deze zijn ook liefst zo puur en natuurlijk mogelijk.

Baby huisapotheek


Goed voorbereid met je pasgeboren baby naar huis na de bevalling zorgt ervoor dat je echt kan genieten van de belangrijke momenten. Heb je alle benodigdheden voor de verzorging en de voeding van je baby in huis? Wij overlopen dit graag even samen met jou. Ook kwaaltjes komen meestal onverwacht en ongelegen en daarom helpen we je graag om je huisapotheek volledig babyproof te maken. 

En je kan in de apotheek ook terecht voor het huren van specifieke hulpmiddelen zoals een babyweegschaal.

Zowel voor als na de bevalling, blijft uw apotheker het adviespunt bij uitstek voor een optimale gezondheid!